• idag
  4 juli
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 juli
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Förslaget: Stäng förskola och flytta barnen

Nyheter
PUBLICERAD:
Stäng förskolan Grå villan och flytta barnen till förskolan Asplund.
Så lyder tjänstemannaförslaget som kommunstyrelsen har att ta ställning till.

Enligt en skrivelse vill tjänstemännen tidigarelägga en redan planerad flytt från i juli 2019 till den sista januari. Orsakerna är flera – verksamheten i Grå villan är begränsad, man kan exempelvis inte ta emot några av de allra yngsta barnen, och man behöver genomföra en flytt för att klara av kraven att erbjuda plats i barnomsorgen inom fyra månader.

De 16 barnen i åldrarna 3-5 år, samt två av de tre heltidstjänsterna flyttas till Asplund, de nybyggda lokalerna som kan byggas om ytterligare.

“Flytten av barn och personal skulle medföra att verksamheten har möjlighet att ta in ytterligare två småbarn samt fem storbarn i verksamheten utan att överskrida de nyckeltal politiken satt för barnomsorgen”, skriver barn- och bildningschef Jenny Dahlin och förskolechef Mia Grahn i tjänsteskrivelsen.

Enligt förslaget fortsätter Hagfors kommun att betala hyra för Grå villan fram till hyresavtalet går ut i juli.

VF har sökt Jenny Dahlin och Mia Grahn.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.