Torsbyfamilj den mest hållbara kunden

Nyheter
PUBLICERAD:
Coop Värmlands vd Tomas Själander och Hans-Olof Mårtensson, butikschef i Torsby, överlämnar ett diplom till Erik Larsson, Brynja Gudmundsdottir och barnen Simon och Sara.
Foto: Coop Värmland
Coop Värmlands mest hållbara kund finns i Torsby.
På tisdagseftermiddagen uppmärksammades Brynja Gudmundsdottir med familj för att de handlar så stor del hållbart.

Hon fick ett diplom och en kasse med hållbara varor överlämnat av vd Tomas Sjölander och butikschefen Hans-Olof Mårtensson.

– Hållbarhet är viktigt för oss. I år blev varumärket Coop utsett till Sveriges hållbaraste varumärke, och det hade inte varit möjligt utan våra kunder som handlar hållbart, säger Tomas Sjölander i ett pressmeddelande.

Den genomsnittliga Coop-medlemmen handlar cirka 28 procent hållbara varor, medan Brynja Gudmundsdottir och hennes familjs handel bestått av drygt 80 procent hållbara varor.

– Vi har bott här i Torsby i drygt ett år och vi är imponerade över utbudet som finns här. Att vi handlar hållbart och lokalproducerat är dels av miljömässiga skäl, men också med tanke på våra barns hälsa. Är det något som vi saknar brukar det aldrig vara några problem för butiken att ta hem det till oss, det är toppen, säger Brynja Gudmundsdottir i pressutskicket.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.