King klar för Crusaders

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
James King är klar för Carlstad Crusaders.
Foto: Privat
Carlstad Crusaders har gjort klart med sin andra amerikanska import.
Det handlar om 23-åringen James King som beskrivs som en mångsidig och kraftfull tacklingsmaskin.
– Mitt mål är att bidra till att återta titeln till Karlstad 2019, säger King i ett pressmeddelande.

För två veckor sedan presenterade Carlstad Crusaders sin nya quarterback Shazzon Mumphrey, 25, som sin nya quarterback.

Den andra importspelaren blir James King som närmast kommer från University of Charleston där han spelade under hela sin collegekarriär.

King har spelat defensive end, defensive tackle och nose tackle på den defensiva linjen.

– För oss är den flexibiliteten en enorm fördel och jag är säker på att James kommer att kunna bidra på flera positioner för oss. Sedan är hans fysik och storlek väldigt tilltalande, säger Tracey Gere, defensiv koordinator, om den 197 centimeter långe och 127 kilo tunge James King.

King, som ledde ett av USA:s bästa collegeförsvar på division 2-nivån ser fram emot att flytta till Värmland.

– Jag är väldigt nöjd över beslutet att skriva på för Carlstad Crusaders och komma till Karlstad. Möjligheten att få spela i ett så vackert land samtidigt som jag får chansen att utvecklas i en framgångsrik förening känns inspirerande. Jag ser verkligen fram emot att få bidra på och vid sidan av planen, säger King i pressmeddelandet.

Siktar på guld

Målet är glasklart.

– Det är uppenbart att Crusaders är en maktfaktor i Sverige och mitt mål är att bidra till att återta titeln till Karlstad 2019. Det känns som en välsignelse att få möjligheten att fortsätta utöva sporten jag älskar nästan 6 500 kilometer hemifrån. Jag vill fortsätta min resa, lära mig av alla erfarenheter och utvecklas med hjälp av Crusaders coacher

En stor anledning till att valet föll på just James King är att han kan bidra både som spelare och som coach i föreningen, skriver Crusaders. Just nu jobbar King som assisterande tränare samtidigt som han avslutar sin examen.

– Vi valde James King då hans spelarprofil passar oss, men också för att han är ambitiös vid sidan av planen. En viktig uppgift för King när han kommer hit är att hjälpa till som coach i något av våra lag, säger Rikard Borg, sportchef i Carlstad Crusaders.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.