• idag
  26 maj
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Laddningstätt i hela Torsby kommun

Miljö
PUBLICERAD:
VF har vid ett flertal tillfällen rapporterat om infrastruktursatsningen på laddningspunkter i Torsby kommun, här vid Torsby sportcenter. Närvarade gjorde Alf Larsson (C), Ann-Katrin Järåsen (S) och Jan-Anders Carlsson, vd på Näckåns energi.
Foto: Daniel Olausson
Laddstationsprojektet går mot sitt slut. Från och med nästa år finns det runt om i kommunen två publika supersnabbladdare, fjorton semisnabba laddare och fyra icke-publika laddare som är till Torsby kommuns förfogande.

Under de senaste åren har en infrastruktur för eldrivna fordon växt fram i rasande takt och när vi nu närmar oss 2019 är det dags att summera projektet.

Man har fokuserat laddstationerna till strategiska platser som vid handel och besöksnäring och sammanlagt har man fått till fyra laddpunkter för så kallade supersnabba laddare och 38 laddpunkter för semisnabba.

– Vi är glada och stolta för att vi nu kan erbjuda el- och hybridbilsägare möjlighet att tanka sina fordon på så många platser i Torsby kommun. Vi borde kunna aspirera på titeln Sveriges laddstationstätaste kommun, åtminstone sett till befolkningsunderlaget? Vi visar ju också på att ”laddningsbara fordon” inte bara är för människor i städerna, det funkar på landsbygden också, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S) på kommunens hemsida.

Näckåns energi har varit projektägare där Torsby kommun och det lokala näringslivet varit med som partners och nu i dagarna skrevs de sista avtalen med Coop Värmland.

– För supersnabbladdare. En vid butiken i Torsby och en vid butiken i Sysslebäck. Vid butiken i Torsby blir det dessutom också en semisnabb laddstation, säger Jan-Anders “Jante” Carlsson, vd på Näckåns energi.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.