• tisdag
  26 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Politikerna kritiserar Kronofogdens beslut i öppet brev

Nyheter
PUBLICERAD:
Kronofogden ska lämna sitt kontor i Arvika och flytta till Karlstad. Med anledning av detta har värmländska riksdagsledamöter skrivit ett öppet brev till Rikskronofogden för att visa sitt missnöje över nedläggningen.

Riksdagsledamöterna är mycket kritiska mot att man valt att lägga ned Kronofogdens verksamhet i Arvika. I sitt öppna brev lyfter de fram att kontoret har visat bra resultat, har haft lätt att rekrytera, har bra arbetsmiljö och låg sjukfrånvaro.

Att kronofogden anser att tätorter med mindre än 20 000 invånare inte ska ha lokala kontor anser politikerna inte vara en “rimlig ståndpunkt”.

Man kritiserar också att de anställda fick ta del av nedläggningsbeskedet i samband med att pressmeddelandet skickades ut.

“En respektlös hantering av anställda som givit så mycket i sitt arbete för myndigheten”, skriver de.

Brevet undertecknas av Arman Teimouri (L), Daniel Bäckström (C), Gunilla Svantorp (S), Håkan Svenneling (V), Kjell-Arne Ottosson (KD), Lars Mejern Larsson (S), Marlene Lund Kopparklint (M), Mikael Dahlqvist (S) och Pål Jonsson (M).

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.