Hoppa till huvudinnehållet

Mycket viktigt truppbygge väntar Degerfors

Publicerad:
Reporter Johan Hedlund
Johan Hedlund
johan.hedlund@vf.se
Degerfors sportchef Patrik Werner och tränaren Stefan Jacobsson hoppas få mer pengar till spelartruppen kommande säsong.
Degerfors sportchef Patrik Werner och tränaren Stefan Jacobsson hoppas få mer pengar till spelartruppen kommande säsong. Foto: Håkan Strandman

Säsongens sista match ska avverkas. Därefter sätter Patrik Werner full fart med nästa års truppbygge – ett mycket viktigt sådant.

– Alla klubbar resonerar nog likadant, säger Werner.

Det nya tv-avtalet för allsvenskan och superettan träder i kraft 2020 och då kommer det att bli ett miljonregn över klubbarna. Det nya avtalet är värt 555 miljoner kronor att jämföra med dagens 230 miljoner och 25 procent av summan går till klubbarna i superettan.

Degerfors vill självfallet vara med och dela på den kakan och Patrik Werner hoppas på att få en större spelarbudget att röra sig med för nästa säsong.

– Vi håller på och planerar och diskuterar kring budgeten nu. 2019 blir ett viktigt år med tanke på det nya tv-avtalet. Förhoppningsvis kan vi komma åt lite mer pengar till spelartruppen men jag är ganska säker på att de flesta föreningarna tänker så, säger Werner.

I dagsläget har bara vaga diskussioner förts med spelarna vars kontrakt löper ut, enligt Werner. Det handlar om lagkaptenen Christoffer Wiktorsson, succéspelaren Nikola Ladan, veteranerna Marcus de Bruin och Alexander ”Nutt” Andersson samt talangerna Adrian Johansson och Oliver Nilsson.

Dessutom går låneavtalen ut för Erik Lindell och Christos Gravius.

– Vi ligger längre fram jämfört med tidigare säsonger eftersom det är färre spelare det rör sig om, jag har suttit med upp till 15 utgående kontrakt. Men innan serien är färdigspelad är det svårt att få påskrifter, säger Werner som inte har någon prioriteringslista.

– Just för att det är ganska få spelare det rör sig om.

Det återstår att se om Kevin Wright cyklar vidare i karriären.
Det återstår att se om Kevin Wright cyklar vidare i karriären. Foto: Håkan Strandman

Bland de som har kontrakt över nästa säsong ser Werner en risk i att engelsmannen Kevin Wright kan försvinna.

– Han är väl den som framför allt ligger i farozonen, men vi har inte fått någon förfrågan från någon klubb än.

Chansen att få återse Erik Lindell, utlånad från IFK Norrköping, och Christos Gravius, utlånad från AIK, nästa år vill inte Werner spekulera i.

– Uppgörelsen gäller det här året och med tanke på att deras klubbar är inblandade i guldstriden så har vi inte pratat något med dem än. Men det är två spelare som har varit väldigt bra för oss.

“Någon målvakt tar vi inte hit och troligen ingen forward heller“

När Degerfors spelar två träningsmatcher i slutet av november kan det dyka upp provspelare.

– Vi kommer att gå igenom vår trupp och se vilka positioner som blir aktuella. Någon målvakt tar vi inte hit och troligen ingen forward heller.

Har ni några klara provspelare?

– Vi har namn som vi diskuterar men vi avvaktar lite där. Det finns en del oskrivna kort som är intressanta. Sen finns det en annan kategori spelare, såna som inte behöver provspela, som vi också har på vår lista.

Försvinner både Kevin Wright och Erik Lindell behöver Degerfors två nya kantspelare (wingbackar) till nästa år.

– Det kan bli en prioriterad del för oss, säger Patrik Werner.

Artikeltaggar

Adrian JohanssonAlexander ” Nutt ” AnderssonChristoffer WiktorssonChristos GraviusErik LindellFotbollKevin WrightMarcus de BruinNikola LadanOliver NilssonPatrik Werner

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.