Dammen vidare – men har svårt utgångsläge

Bowling
PUBLICERAD:

BK Bågen-spelaren Jonas Dammen är klar för slutspel i World cup.

Men han har ett tufft utgångsläge för att nå kvartsfinalerna.

Som elva är Jonas Dammen vidare i World cup, men upp till topp åtta och fortsatt spel har han en bit.
Foto: Daniel Olausson

Det 17-åriga löftet, som i våras vann det norska seniormästerskapet som yngst någonsin, kunde utan problem placera sig bland de 24 som får spela vidare med ytterligare en åttaseriersomgång under fredagskvällen svensk tid.

Hans totalt 5131 poäng är drygt 214 poäng i snitt över 24 serier och placerar honom som sammanlagd elva, men upp till topp åtta och lördagens kvartsfinalspel har han en bit.

Den innehar i nuläget engelsmannen Sam Rose som har spelat ihop 5264 poäng, alltså 133 pinnar mer än Jonas Dammen.

Fast att det går att avancera i fältet visade Panamas Donald Lee. Bland annat tack vare en 300-serie spelade han ihop 1826 poäng i den sista kvalomgången och klättrade från 41:a till 24:e och blev därmed sista spelare att få spela vidare.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.