Hoppa till huvudinnehållet

Charkuteri från Råda tog medalj i SM

Publicerad:

Hemgården från Råda belönades med en guldkvalitetsstämpel när den tionde upplagan av Chark-SM är avgjordes.

Runt 700 tävlande charkuterier, från 55 olika företag, blindtestades och bedömdes av ett 40-tal domare. De charkuterier som av domarna ansågs hålla riktigt hög kvalitet i såväl smak, som utseende och struktur, belönades med Chark-SM:s kvalitetsstämplar i guld, silver och brons.

I varje tävlingsklass utsågs också en Svensk Mästare.

– Det är fantastiskt att se vilken toppklass som finns bland våra svenska charkuterier, vem säger att du behöver åka till Italien för att äta gott lufttorkat? Detta var tionde Chark-SM och våra domare vittnar om att kvaliteten bara blir bättre och bättre för varje år. Vi konsumenter blir alltmer måna om att äta produkter av god kvalitet när vi väljer att äta kött och charkuterier, och det har våra svenska företag verkligen förstått, säger Annika Altskär, tävlingsledare Chark-SM i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

NyheterRåda

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.