Fortfarande lika ansvarslöst

Debatt
PUBLICERAD:

Peter Franke svarar på Värmlandssamverkans debattinlägg.

Foto: Håkan Strandman

De sex landsting/regionråden har – medvetet eller omedvetet – fullständigt missförstått ledartexten. Den handlar inte om att jämföra lärare med vårdadministratörer eller om jag har missat varför länet genomför en regionbildning. En sådan har VF:s ledarsida efterlyst länge och det är bra att den äntligen kommer till stånd.

Texten handlar om att ni har missat att se om det går att spara något när fyra myndigheters administrationer ska bli en. Tanken är att det skulle ge mer pengar till de viktiga verksamheterna i vården, folkhögskolorna och kollektivtrafiken så att det finns plats för fler sjuksköterskor, lärare och busslinjer i stället för färre.

Därför borde en utredning ha startat direkt när beslutet om regionbildningen togs. Den borde ha tittat på hur många chefer, strateger, kommunikatörer, ekonomer och löneadministratörer regionen behöver. Det är orimligt att det inte skulle gå att banta ett antal tjänster i överbyggnaden och därmed ett antal nödvändiga miljoner.

Den chansen tog ni inte och det är därför fortfarande lika ansvarslöst.

Peter Franke

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.