Alltför städad countrypop

Skivor
PUBLICERAD:

Folk/pop

The Northern Belle

Blinding blue neon
(Vestkyst Records)

Norska sjumannabandet The Northern Belle släpper sitt andra album och står nu ännu stadigare i countrymyllan. Texterna handlar som sig bör om kärlek och hjärtesorg, harmonierna är vackra och huvudsångerskan Stine Andreassen har en mild, otvungen stämma. Arrangemangen med amerikansk pedal steel kryddas med sångens norska brytning och hardangerfioler. Det är en välgjord produktion men i längden blir den här sortens städade countrypop ofta lite sömnig. Toppar och dalar saknas, det dyker inte upp några vändningar eller överraskningar. Bandet har kallats för Norges First Aid Kit men där är vi helt enkelt inte, trots fina stämmor och ett album som är sammanhållet, mysigt och behagligt.