Sveriges bästa ridlärare finns i Karlstad

Ridsport
PUBLICERAD:
Maria Persson, Karlstads Ridklubb, är utsedd till Sveriges främsta ridlärare 2018.
Foto: Dipix Film
Karlstads Ridklubb har Sveriges främsta ridlärare 2018 – det står klart sedan Maria Persson tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen.
– Det känns helt underbart, säger hon.

Maria Persson är van att bli prisad i Karlstad där hon har utsetts till Årets ridlärare elva gånger och nu kammar hon alltså hem priset för hela Sverige.

Det är Svenska ridsportförbundets ridskole- och utbildningssektion som delar ut priset i samarbete med Granngården.

– Maria är en förebild med en ovärderlig helhetssyn och sprider kunskaper från stallet till hästryggen, säger Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets ridskole- och utbildningssektion, i ett pressmeddelande.

Maria Persson kommer att få ta emot priset, som förutom äran består av en check på 10 000 kronor, på Ryttargalan den 28 november.

– Jag kommer att vara nervös när jag går upp på scen. Men det ska bli väldigt roligt, säger Persson.

”Jag älskar ridningen och det är det bästa som finns att lära andra rida”

Den Hjobördiga ridläraren har jobbat som ridlärare hos Karlstads RK i elva år och är vid sidan av det även aktiv tävlingsryttare i hoppning samt banbyggare i Värmland.

– I dag har jag 17 lektioner i veckan och jag tycker att alla lektioner är lika viktiga och roliga. Jag älskar ridningen och det är det bästa som finns att lära andra rida och att eleverna ska tycka att det lika roligt som jag tycker att det är, säger Maria Persson.

Motiveringen lyder: ”Maria är en superpedagog som skapar lust att lära. Hon peppar alla, lyfter det som är bra och möter varje häst och elev på just deras nivå. Maria lär ut ett tydligt ledarskap kombinerat med säkerhet och omtanke om hästens bästa. Den gedigna utbildning och långa erfarenhet som bland annat banbyggare, ryttare, pedagog, ridlärare och engagerad ridsportare som Maria Persson har, gör henne till ett föredöme och en oumbärlig kraft för svensk ridsport.”

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.