Banrekord i alla klasser i Liljedal

Friidrott
PUBLICERAD:
Sören Kindlund, Tyr, vann herrklassen i andra upplagan av Liljedals Memorial.
Foto: Privat
Under helgen avgjordes Liljedals Memorial för andra året i rad.
Terrängloppet bjöd på rekordbra tider i samtliga tre klasser.

Liljedals Memorial arrangeras av OK Älgen och startades 2017 med anledning av att det var 100 år sedan den sista flaskan blåstes på Liljedals glasbruk.

Banan på vandringsleden i Liljedal mätte 7,9 kilometer och herrsegraren Sören Kindlund, Tyr, avverkade distansen på banrekordet 34 minuter och 42 sekunder. Magnus Jansson, Säffle, kom tvåa på 37.53 och trean Christer Edling, Skoghall, hade 40.05.

Även i damklassen blev det nytt rekord genom Zlatimiva Agadzhieva från arrangörsklubben Älgen. Hon sprang på 45.06. Tvåa blev klubbkamraten Erika Umeland med 54.55 och trea Louise Karlsson, Grums, hade 60.26.

Den tredje klassen, tjejer upp till 15 år, noterade förstås också rekord. Sara Storm Andersson sprang på fina 63.21.

Enligt arrangörerna var loppet lyckat, men de hade önskat mer än de 21 deltagare som kom till start. Trots den något klena tillströmningen lovas en tredje upplaga av Liljedals Memorial nästa år.

Sören Kindlund, Tyr, vann andra upplagan av Liljedals Memorial.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.