Polisen efterlyser vittnen till våldtäkt på Herrhagen

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Polisen eftersöker nu vittnen till våldtäkten på Fahlgrensgatan i Karlstad.
Foto: Helena Ingman
Under måndagen gick polisen ut och efterlyste vittnen till våldtäkten på Fahlgrensgatan i Karlstad som skedde i fredags.

En ung kvinna utsattes i fredags runt klockan 23 för en våldtäkt utomhus på Fahlgrensgatan i området Herrhagen i Karlstad. Innan våldtäkten som polisen inte kallar för misstänkt, ska kvinnan ha befunnit sig utanför Nöjesfabriken där en stor halloweenfest pågick. På sin väg mot adressen blev hon kontaktad av en ung och för henne okänd man som följde efter henne. Hon avböjde mannens inviter men lyckades inte ta sig in i porten och blev då utsatt för en fullbordad våldtäkt.

“Fynden från platsen ska analyseras”

Gärningsmannen kom undan och brottsplatsen hölls avspärrad under tiden man genomförde den tekniska undersökningen. Fynden från platsen ska nu analyseras, vilket kan ta tid. Förhör har hållits med målsäganden och vittnen, men nu efterlyser polisen fler vittnen som kan ha sett mannen och kvinnan.

“Kan ha uppfattats som ett par“

De båda gick längs Fahlgrensgatan i riktning mot Filaregatan. Enligt polisen kan det ha uppfattats som om de var ett par. Kvinnan är 175 cm lång och har långt brunt hår. Hon bar en ljusbeige 3/4-lång kappa och bar på en mörkt färgad axelremsväska. Den som tror sig ha sett kvinnan uppmanas nu att kontakta polisen på 114 14 och be om att bli kopplad till tipsmottagningen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.