Hundägare påhoppad och misshandlad i Karlstad

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En hundägare blev under måndagseftermiddagen påhoppad och misshandlad av en man på Orrholmen i Karlstad.

– Mannen som var ute med hunden blev först påsprungen och sedan omkullslagen. Han fick bland annat ett slag i ansiktet så läppen sprack, så det var ett ganska brutalt påhopp, berättar polisens pressinformatör Stefan Dangardt.

Händelsen inträffade strax efter klockan 17 och polis var snabbt på plats och kunde gripa en man född 1973.

– Målsäganden hade ganska bra koll på åt vilket håll den misstänkte, som var iförd kortbyxor, tog vägen och kunde vägleda polispatrullen i området. Även om han försökte gömma sig så tog det inte lång stund innan han greps, säger Dangardt.

Vet ni varför han hoppade på hundägaren?

– Nej, men det var i alla fall helt oprovocerat.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.