Hoppa till huvudinnehållet

"Hoppsan, det här blir problem“

Publicerad:
Det var en tuff match för BK Bågen-spelarna Jörgen Mathiesen t.vä. och Joakim Biehl t.hö.
Det var en tuff match för BK Bågen-spelarna Jörgen Mathiesen t.vä. och Joakim Biehl t.hö. Foto: Olle Persson Tel 070-5119010

BK Bågens comeback-säsong i bowlingens Elitserie har inte varit något att skriva hem om, än. I lördagens möte med BK Kaskad åkte Hagforsningarna på sin största förlust hittils - 1-19 slutade matchen.

Målet inför säsongen, att inte komma sist, lever fortfarande för bowlingvärmlands representant i Elitserien. Joakim Biehl från BK Bågen erkänner dock att det inte är någon dans på rosor efter lagets andra raka förlust.

– Det går lite troll i det just nu. Vi spelar dåligt och är helt under isen, säger den spelande tränaren.

Kaskad imponerade

Kaskad visade direkt i matchen vilka som skulle vinna och för Bågen-spelarna var det bara att se på när ett av seriens bästa lag utnyttjade banan till fullo.

– Vi har haft tre hemmamatcher och mött tre olika taktiker där den som Kaskad spelade nu var svårast för oss att möta, säger Biehl och fortsätter:

– De flyttade ner spelet i banan och det blev väldigt svårt för oss.

Hur då, menar du?

– Man har ju en olja på banan som man kan mixtra lite med, och vi var väl inte helt med på noterna, förklarar Biehl.

Tog en poäng

Mot en övermäktig motståndare mäktade bågen endast med en poäng, den kom i den andra serien. Stefan Biehl och Daniel Pierrou stod för sin bästa insats i matchen och sinsemellan fick ihop en totalscore på 453 poäng, att jämföra med Kaskads duo Liljekvist/Wilhemsson som drog in 441 poäng.

Viktiga poäng att spela om

Sistaplatsen i tabellen innehas i skrivandets stund av Stureby som efter sex matcher står på noll vinster. Bågen ligger näst sist och den sextonde november drabbar lagen samman i en match om viktiga poäng i botten.

Biehl hoppas på bättre spel i bottenmötena med Stureby och 59:an.
Biehl hoppas på bättre spel i bottenmötena med Stureby och 59:an. Foto: Olle Persson Tel 070-5119010

– Vi har tre matcher som kommer nu där vi bland annat har 59:an och Stureby, två bottenlag, så om vi kan höja oss kan vi nog ta poäng där.

Mellan mötet med Stureby och 59:an väntar seriesuveränen BK Jösse.

Artikeltaggar

BK BågenBK JösseBowlingJoakim BiehlSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.