Hoppa till huvudinnehållet

”Nu blir det nytt publikrekord”

Publicerad:
Storpublik vankas även nästa år i Höljes.
Storpublik vankas även nästa år i Höljes. Foto: Peter Bäcker

Turbulens och avhopp i VM – trots det är Finnskoga MK-basen Morgan Östlund övertygad om att det blir ett nytt publikrekord i sommarens tävling.

– Vi har redan bestämt oss för att satsa på fler läktare, säger han.

51 600 åskådare räknades totalt in i den gångna sommarens stora rallycross- och folkfest. Det är inte maxtaket.

– Efter att vi rodde avtalet i hamn bestämde vi oss för att satsa på fler läktare. Det kommer att bli ett nytt publikrekord, det är det vi jobbar efter, säger Östlund.

Ett antal investeringar kommer att göras på banan och faciliteterna runt omkring.

– Vi har gjort en lista och vi har massa saker vi önskar att göra. Vi kommer att satsa allt vi har. Det är faciliteter för publiken och den generella utvecklingen av arenan.

Har ni några krav om vad ni måste göra?

– Nej, det finns bara lite signaler och tips. Det finns inga pekpinnar som det gjorde när vi fick det första VM-avtalet och det är skönt. IMG har sett att vi vill utvecklas hela tiden och nu får vi jobba på i den takt vi klarar av. När de själva arrangerade sin tävling på Silverstone i England märktes det att de har kopierat oss med musikshower på kvällarna och så vidare.

En viktig punkt för framtiden är att fiber dras till banan för att förbättra internetanslutningen.

– Jag hoppas verkligen att Torsby kommun klarar av att lösa det redan till sommaren, det är jätteviktiga saker för oss.

Morgan Östlund räds inte turbulensen som präglar mästerskapet för tillfället efter fabriksstallet Peugeots avhopp. På torsdagen meddelade även svenska Olsbergs MSE att de tar ett sabbatsår minst över 2019 i väntan på införandet av elbilar.

Ser ni någon risk med att skriva ett så långt avtal?

– Det är mycket ovisshet just nu. Men vi känner att promotorn är en stark aktör, de vill så klart att det ska bli bra och jobbar hårt för det. Att det kommer stjärnor som startar i Höljes och gör tävlingen bra nog för oss är jag inte orolig för. Vårt event är en så komplett händelse att det är så mycket som vävs in. Det är bara att sitta kall och vänta och se vilka märken och team som kommer till startlinjen.

Östlund tror inte att den framtida elektrifieringen blir något negativt.

– Vi kan se lite kritiskt på det i början, men i framtiden kanske vi inte tycker att det är något konstigt. Jag är optimist, säger han.

Artikeltaggar

HöljesMorgan ÖstlundRallycrossRallycross-EMRallycross-VM

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.