• tisdag
  26 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Från en gråtande människa

Skivor
PUBLICERAD:
Lars Bygdén.
Foto: Jessica Gow/TT

Altcountry

Lars Bygdén

Dark companion
(Massproduktion/Playground)

Samma dag som Lars Bygdén steg in i studion kom beskedet att hans fru insjuknat. Inspelningarna blev ett sätt att bearbeta det han och familjen gick igenom, och själva albumet ett avsked; hon gick bort förra året.

Om fem år kommer Dark companion kanske att både låta och kännas annorlunda, vad vet jag, men med en sådan bakgrundshistoria är det förstås omöjligt att skilja verk från person. DC är nämligen inte bara ett stycke avskalad och Kjellvandersk svenskamericana, utan även en inbjudan till det dovbelysta sjukhusrummet från en på riktigt gråtande människa. När Bygdén desperat ropar efter ett botemedel i låten Resurrection now drämmer det till som ingenting annat den här skivhösten.