Hoppa till huvudinnehållet

Storforsstyret på pränt

Publicerad:
Reporter Jonas Brefält
Jonas Brefält
jonas.brefalt@vf.se
Hans Jildesten (S) och Lars-Erik Karlsson (V) ska styra Storfors tillsammans och har skrivit ett gemensamt program för de kommande fyra åren.
Hans Jildesten (S) och Lars-Erik Karlsson (V) ska styra Storfors tillsammans och har skrivit ett gemensamt program för de kommande fyra åren. Foto: Socialdemokraterna Storfors

S och V ska styra Storfors tillsammans de kommande fyra åren.

– Egentligen styrde vi ju tillsammans redan. Men nu har vi förnyat och skrivit ner ordentligt vad vi ska göra, säger Hans Jildesten (S).

Han tog över som kommunalråd redan innan valet 2010 och kan nu se fram mot ytterligare en mandatperiod på posten. Vänsterpartiet backade visserligen i valet och tappade ett mandat. Men eftersom Socialdemokraterna gick fram ett par procentenheter i röster och fick oförändrat antal mandat har de två partierna tillsammans en betryggande majoritet i fullmäktige.

Och nu har de skrivit ner ett antal gemensamma punkter som de ska genomföra under de kommande fyra åren. Bland annat handlar det om att bygga om Kroppavägen 5 till ett modernt, särskilt boende för äldre med 20 platser, bygga fler cykelvägar, bygga ut kollektivtrafiken och öka andelen miljöbilar i kommunens verksamheter.

Men också att ge alla kommunanställda rätt till den sysselsättningsgrad de själva vill ha och att projektera den nya miljöeffektiva landsbygdsskolan i Kyrksten. Sistnämnda punkt vurmar Hans Jildesten särskilt för.

– Ja, självklart skolan. Förra året utsågs vi till Sveriges bästa skolkommun och vi ska se till att fortsatt ha skolor med bra lärare, bra personal och bra miljö.

Hans Jildesten säger att S och V-majoriteten ska fokusera på den lilla kommunens styrkor under kommande mandatperiod. I detta ingår bland annat målsättningen att skapa möjligheter för utveckling av attraktiva boenden och stärka Storfors som boende- och pendlarkommun.

I det gemensamma måldokumentet skriver de två partierna också att kommunens vandringsleder ska kvalitetssäkras och att de ska stärka folkhälsan genom fortsatta satsningar på kultur, friluftsliv och turism.

Artikeltaggar

Hans JildestenNyheterPolitikSocialdemokraternaStorforsVänsterpartiet

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.