• måndag
  28 sep
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Klart: Tidemand tvåa i WRC 2

Rally
PUBLICERAD:
Nu är det klart att Pontus Tidemand får nöja sig med WRC 2-silvret.
Foto: Skoda Motorsport
Nu är det definitivt klart att Pontus Tidemand inte försvarar sin titel i WRC 2.
Skoda Motorsport meddelar att värmlänningen inte kör Australiens VM-rally.

Chansen att vinna WRC 2-mästerskapet var minimal redan inför helgens VM-deltävling i Spanien där Pontus Tidemand inte är med. Stallkamraten Jan Kopecky har nämligen ett försprång på 14 poäng innan han ska köra det som blir hans sjätte start i årets mästerskap där just de sex bästa resultaten av sju räknas.

Tidemand har redan kört sex tävlingar men om Kopecky skulle ta mindre än tio poäng i helgen kunde en teoretisk chans att vinna mästerskapet ha funnits kvar – om värmlänningen hade fått köra säsongsavslutningen i Australien.

Men så blir det alltså inte.

– Vi fick se en fantastisk fajt mellan Pontus Tidemand och Jan Kopecky om WRC 2-titeln. Vi lovade båda sex rallyn. Jan kör sitt sjätte rally i Spanien och Pontus kan inte komma ikapp längre eftersom han redan har kört sex tävlingar. Spaniens VM-rally markerar slutet på en framgångsrik säsong. Den sista deltävlingen i VM, Rally Australien, var aldrig en del av teamets program för 2018, säger Michal Hrabánek, chef för Skoda Motorsport, i ett pressmeddelande.

Skoda vinner för andra året i rad WRC 2-titlarna i både förar- och teammästerskapet och kan lägga beslag på topp tre i förarmästerskapet om Kalle Rovanperä tar minst fem poäng i Spanien. Han passerar då nuvarande trean Gus Greensmith som inte startar i tävlingen.

Jan Kopecky har för övrigt vunnit samtliga tävlingar han har kört i år, fem i WRC 2 och sex i det tjeckiska mästerskapet. Ett hyfsat facit för 36-åringen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.