Hoppa till huvudinnehållet

Namn samlas in för att stoppa utvisning

Publicerad:

Under helgen skapades en digital namninsamling för att protestera mot utvisningsbeslutet mot Ainaz och Ghawsuddin.

På måndagsmorgonen hade drygt 600 personer skrivit på.

Ainaz, 12, och hennes pappa ska utvisas

Som VF kunde berätta i fredagstidningen hotas den Hagforsboende familjen Jalili återigen av att splittras sedan Migrationsverket meddelat avslag på 12-åriga Ainaz och hennes pappa Ghawsuddins asylansökan.

Liksom när de skulle utvisas till Tyskland i början på året väcker ärendet stort engagemang även den här gången. Då lyckades man få Migrationsverket att ompröva sitt beslut, bland annat efter reaktioner från riksdagsmannen Mikael Dahlqvist (S), Torfolk gårds vd Olle Göransson och många privatpersoner som undertecknat namninsamlingar.

Men när beskedet kom i torsdags att de skulle utvisas till Afghanistan visar det sig på nytt att familjen riskerar att splittras, eftersom Ainaz mor och bröder har uppehållstillstånd idag.

Precis som i början på året har det bildats en digital namninsamling där det alltså redan på måndagsmorgonen är över 600 personer som skrivit under för att protestera mot Migrationsverkets beslut.

Artikeltaggar

HagforsMigrationsverketNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.