Lag Edin uttaget till EM

Curling
PUBLICERAD:
Niklas Edin och hans kompanjoner i Lag Edin får spela EM.
Foto: John Locher
Här kommer höstens mest väntade besked: Lag Edin får representera Sverige på EM i Estland.

Karlstadslaget, med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Christoffer Sundgren och Rasmus Wranå, är det enda svenska herrlaget som ingår i landslagstruppen och de hade därmed inga konkurrenter om EM-platsen när förbundskapten Peja Lindholm på torsdagen presenterade de svenska trupperna till Europamästerskapen i Tallinn 16-24 november.

Men på damsidan tvingades Lindholm göra ett val, och det föll på OS-guldmedaljörerna i lag Hasselborg som fick platsen i konkurrent med lag Panthera.

"Båda lagen har övertygat i inledningen av säsongen och ligger i den absoluta världstoppen. Under de senaste veckorna har lag Hasselborg visat riktig storform", motiverar förbundskaptenen Peja Lindholm i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.