Kronofogden flyttar till Karlstad

Ekonomi
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kronofogden flyttar arbetskraft från Stockholm till övriga delar av landet.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Karlstad är en av städerna som kronofogden väljer att satsa på i samband med att regeringen vill stärka den statliga närvaron utanför Stockholm.

Det befintliga kontoret i Arvika kommer att förlägga sin verksamhet i Karlstad. Flytten sker senast den 30 september 2020.

Kronofogden skriver i ett pressmeddelande att de vill satsa på orter där det finns förutsättningar för en långsiktigt bärkraftig verksamhet och där myndigheten har viktiga samarbetspartners

– Där verksamheten minskar eller upphör kommer medarbetarna att erbjudas anställning på annat kontor eller andra arbetsuppgifter, säger Eva Carlquist, produktionsdirektör och chef över de berörda verksamheterna, i ett pressmeddelande.

Falun, Gävle, Kalmar, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Visby och Östersund är de övriga städer som får nya jobb när kronofogden flyttar verksamheten från Stockholm. Förutom kontoret i Arvika kommer även verksamheten i Hudiksvall och Mora att flyttas till närliggande orter.

Totalt förflyttas 80 så kallade årsarbetskrafter i samband med satsningen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.