FBK-spelare i landslag

Ishockey
PUBLICERAD:
genre klubbmärke fbk ishockey
Foto: Helena Karlsson
En värmlänning finns med i den trupp som förbundskapten Markus Åkerblom tagit ut till World Under-17 Hockey Challenge.

Spelaren som får chansen att åka med till Kanada är forwarden Samuel Eriksson. 16-åringen har inlöett den här säsongen starkt, på åtta matcher i J18 Västra Elit har han stått för sex mål och fyra målgivande passningar vilket placerar honom i topp av FBK:s interna poängliga.

I Kanada väntar först en träningsmatch mot Tjeckien innan Sverige går in i turneringen och där ställs mot Finland, Kanada Röd och Ryssland innan kvartsfinal väntar.

Flest spelare i den svenska truppen har Frölunda med hela fem spelare uttagna.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.