• idag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Toivonen öppnar för allsvensk comeback

Fotboll
PUBLICERAD:
Ola Toivonen trivs med sitt nya liv i Australien men är öppen för att runda av karriären i allsvenskan.
Foto: Efrem Lukatsky
Ola Toivonen trivs med det nya livet i Australien – men han öppnar för att avsluta karriären i Sverige.
– Man ska aldrig säga aldrig, det är en bra liga i Sverige och den växer mer och mer, säger värmlänningen i podcasten Tilläggstid.

Ola Toivonen lämnade frysboxen i Toulouse under hösten och flyttade till värmen i Australien, närmare bestämt Melbourne Victory FC.

I en intervju med Patrick Ekwall i podcasten Tilläggstid berättar Toivonen om sin första tid i klubben.

– Jag har haft det jättebra. Det tog några dagar att komma in i livet och tidsomställningen. Jag försökte så gott det går att komma in i det. Vi stack i väg på lägret direkt där jag fick lära känna grabbarna direkt i en stängd träningsmiljö, så det var perfekt, säger Toivonen.Anledningen till flytten var inte enbart fotbollsmässig.

– Jag och min fru kom fram till att vi var sugna på att göra ett äventyr. Hittills har jag absolut inget att klaga på, det har varit fantastiskt så här långt. Jag är fruktansvärt positivt överraskad över allting här, hur trevliga alla är och hur vackert det är, säger Toivonen som även valde att avsluta landslagskarriären när han lämnade Europa mycket med anledning av flytten.

– Spela i landslaget och bo här det klarar inte min kropp av med alla resor och tidsomställning och så. Det var också skönt på ett sätt att få sluta på topp i landslaget.

Men det är inte säkert att karriären avrundas i Australien.

Toivonen utesluter inte att återvända till allsvenskan.

– Nej, absolut inte. Men som det såg ut i somras var det aldrig aktuellt. Sverige stängde sitt fönster där efter att jag fått veta från Toulouse att jag kunde söka mig någon annanstans. Man ska aldrig säga aldrig, det är en bra liga i Sverige och jag tycker den växer mer och mer. Man vet aldrig var som händer.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.