Svennis flyger till Asien för jobbförhandling

Fotboll
PUBLICERAD:
Sven-Göran Eriksson är på jobbjakt.
Foto: Bertil Ericson / TT
Sven-Göran Eriksson är på väg att ta över ett mindre asiatiskt landslag över de asiatiska mästerskapen.

“Svennis” berättade nyligen i NWT att han närmats av ett asiatiskt landslag för ett jobb som sträcker sig över fyra månader och asiatiska mästerskapen i januari.

I “Malou efter tio” på fredagen bekräftade värmlänningen att han under fredagen reser till Asien för att förhandla om jobbet.

– Det är ett jobb som är intressant. Det är inte världens bästa landslag, men det är i alla fall ett landslag, säger han i TV4-programmet.

– Asien är erfarenhet väldigt viktigt. De tittar på grått hår och tycker att det är bra. Det gör man inte i Europa, kanske med all rätt. Tränarna blir yngre och yngre här och det är säkert bra – men så är det inte i Asien än. Det är många som tycker det är dags att gå i pension i min ålder – och det kanske är det som kommer att hända – men jag vill gärna ha ett jobb till eller två, säger Sven-Göran Eriksson.

Bland de länder som har kvalificerat sig för asiatiska mästerskapet och som saknar förbundskapten, enligt VF-sportens efterforskningar, återfinns Palestina och Jemen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.