Man förd till sjukhus efter misshandel

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.
Foto: Filip Kowalski
Två män hamnade i bråk i Filipstad på fredagen. En man fördes till sjukhus med skador i buken. Den andre greps några timmar senare – misstänkt för mordförsök

Det var strax före 13.30 på fredagen som polisen larmades om en ett bråk vid Kanonudden i Filipstad. Flera vittnen uppgav att de sett två män som bråkat och att man sett någon form av vapen.

När polisen kom fram hittades den ene av dem, en man i 50-årsåldern, skadad. Den andre var inte kvar på brottsplatsen.

– En man hittades med någon form av skador i buken, säger Christina Hallin, pressinformatör hos polisen.

Vid 16-tiden kunde polisen gripa en man i 30-årsåldern i en ort utanför Filipstad. Han hade skador på sina armar och fick undersökas av vårdpersonal innan förhör.

– Båda ska förhöras för att få en bild av vad som har hänt. Det kan sluta med att båda blir misstänkta för brott, säger Christina Hallin.

30-åringen anhölls efter förhör misstänkt för mordförsök. Tillståndet för den äldre mannen bedömdes under kvällen som allvarligt, men stabilt.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.