Legendarisk bana gör sitt intåg i rallycross-VM

Rallycross
PUBLICERAD:
Spa-Francorchamps och legendariska Eau Rouge blir skådeplats för rallycross-VM 2019.
Foto: fiaworldrallycross.com
Legendariska banan Spa-Francorchamps kommer att stå värd för en deltävling i rallycross-VM nästa år. Och ja – den lika legendariska kurvan Eau Rouge kommer att vara en del av den nybyggda banan.

Belgien har ingått i VM-kalendern sedan starten men till nästa år byts Mettet ut mot Spa-Francorchamps. Banan har skrivit ett femårsavtal som VM-arrangör och en delvis ny rallycrossbana kommer att byggas där Eau Rouge kommer att ingå.

– Att kunna inkludera Eau Rouge som en del av rallycrossbanan är grädde på moset. Vi är redan extremt laddade för den första VM-tävlingen på Spa nästa år. Det ser ut att kunna bli en väldigt spektakulär helg, säger James Taylor, vicepresident för rallycross hos promotorn IMG.

När tävlingen ska avgöras kommer att avslöjas senare.

Nyligen blev det även klart att en specialbyggd rallycrossbana byggs på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi där säsongspremiären 2019 ska köras.

Sedan tidigare används körs rallycross-VM även på F1-banor i USA (Circuit of the Americas), England (Silverstone) och Spanien (Circuit de Barcelona-Catalunya).

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.