Berg om den långa måltorkan

Fotboll
PUBLICERAD:
Marcus Berg hittar inte rätt i landslaget.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Marcus Berg upplever en tung tid i landslaget och har nu spelat 14 raka landskamper utan att göra mål.
– Klart att det är lite frustrerande, säger han till Fotbollskanalen.

Marcus Berg fick en del kritik under sommarens succé-VM där den värmländska anfallaren inte lyckades göra mål trots ett stort antal chanser.

I Nations League-matchen mot Ryssland (0–0) sent på torsdagskvällen startade Berg återigen på topp i blågult – men fick lämna planen mållös.

Han har nu spelat 14 raka landskamper utan att göra mål, den senaste kom mot Luxemburg den 7 oktober i fjol då värmlänningen hade show och prickade in fyra mål.

– Vad ska man säga… Det är klart att det är lite frustrerande, speciellt när vi inte vinner matcher. Klart att det är jobbigt. Jobbigt när man är där och är nära. Det får man säga. Samtidigt så kämpar jag på och försöker hjälpa laget och göra det så bra som möjligt. Sett till hela matchen tycker jag att vi gör det helt okej, säger han till Fotbollskanalen.Berg anser att det finns ett generellt problem med offensiven.

– Grunderna är bra, sedan kommer vi i perioder inte upp med tillräckligt mycket folk. Vi blir ofta tillbakatryckta och då är det svår att komma upp med den energin och kraften som krävs med fler folk i anfallen. Då kan det se lite hafsigt ut ibland.

Men värmlänningens målsinne verkar finnas kvar i klubblaget åtminstone. Berg har spelat fem matcher för sitt Al Ain under hösten och har svarat för fyra mål.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.