Hoppa till huvudinnehållet

Världsmästarna till NGK-masters

Publicerad:
Johan Kristoffersson kör NGK-masters igen.
Johan Kristoffersson kör NGK-masters igen. Foto: Håkan Strandman

De är flitiga deltagare i folkracefesten – och nu står det klart att Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand gör ännu ett försök i NGK-masters.

Den 20 oktober avgörs årets upplaga av den stora folkracetävlingen på Kalvholmen i Karlstad och som vanligt dyker den svenska bilsporteliten upp för att ta sig an folkracespecialisterna.

Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand har tidigare ett antal gjort starter i tävlingen och nu är det dags igen.

Värmlänningarna ställer upp i varsin Volvo 240 som expertbyggaren Daniel Wall har iordningställt.

Hittills har ingen utanför folkraceleden lyckats vinna tävlingen sedan premiären 2005, men de båda Världsmästarna kommer närmare för varje år.

Pontus Tidemand är redo för folkrace-action igen.
Pontus Tidemand är redo för folkrace-action igen. Foto: Peter Bäcker

Pontus Tidemand gör i år sin sjunde start i tävlingen där han som bäst slutat femma i huvudklassen och trea i juniorklassen.

Johan Kristoffersson ställer upp för femte gången och har som främsta merit en andraplats från 2016.

Bland andra stjärnor som kommer till start finns nyblivne juniorvärldsmästaren i rally, Emil Bergkvist, samt tidigare handbollsstjärnan Magnus Wislander som just nu är aktuell i SVT-satsningen “Det stora racet” där deltagarna kör folkrace.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonMotorsportPontus Tidemand

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.