Slå en signal, Annie

Ledare
PUBLICERAD:
Foto: Anders Wiklund/TT
Allt medan regeringsbildningen kärvar på riksplanet hittar politikerna på kommunnivå nya konstellationer. Det är nödvändigt, eftersom de gamla blocken saknar majoritet i två av tre av landets kommuner.

I Värmland klarnar det i allt fler kommuner. På några håll får Sverigedemokraterna en vågmästarroll, i andra kommuner blir det blocköverskridande majoriteter.

I Kil fortsätter samarbetet mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet en tredje mandatperiod. Georg Forsberg (C) fortsätter styra tillsammans med Anders Johansson (S) som efterträder Mikael Johansson. S och C har dessutom hittat varandra i Torsby och Forshaga. I Forshaga konstaterar Per Lawén (S) och Göran Adrian (C) att de har en god samsyn i viktiga framtidsfrågor och att de som två folkrörelsepartier har en hel del gemensamt.

Så innan Annie Lööf avfärdar Stefan Löfven som samarbetspartner borde hon slå en signal till Forsberg eller Adrian. Sossar är inte så farliga som hon tycks tro.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.