• måndag
  28 sep
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tre KBK-spelare nominerade till pris

Fotboll
PUBLICERAD:
Govend Haidar är en av tre KBK-spelare som kan vinna priset som årets spelare i division 2.
Foto: Peter Bäcker
Karlstad BK har fått tre spelare nominerade till priset som bästa spelare i division 2.

Det är spelbolaget Unibet som ligger bakom tävlingen som sedan 2013 korar de bästa spelarna i division 2. Tre spelare i varje lagdel gör upp om titeln, efter nomineringar från tränare, föreningsrepresentanter och journalister.Närmare 290 spelare i Sveriges sex division 2-serier har berörts under nomineringsarbetet och nu är kandidaterna i division 2 norra Götaland utsedda.

Bland de nominerade återfinns KBK:s mittfältare Govend Haidar och Agon Beqiri samt anfallaren och skyttekungen Victor Edvardsen. Även värmländske målvakten Simon Forslund, FC Trollhättan, är bland de nominerade.

Agon Beqiri finns för övrigt med bland kandidaterna som tävlar i kategorin Årets drömmål efter sitt rekordsnabba mål (4,25 sekunder) i derbyt mot FBK Karlstad.

– Det är oerhört kul med det gensvar vi fått av tränare och experter när det handlar om norra Götalands-serien. Juryns arbete att utse vinnare bland de nominerade blir inte lätt, i synnerhet inte när det kommer till mittfältarna där det är oerhört jämt, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an.Nästa steg i tävlingen är att utse säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i de olika division 2-serierna. Utifrån dessa vinnare utses en slutvinnare på varje position och de spelarna kommer då att kunna titulera sig Sveriges bästa spelare i division 2.Slutvinnarna får 15 000 kronor var, där 10 000 går till föreningen och 5 000 går till spelaren.

De nominerade spelarna i division 2 norra Götaland

Bästa målvakt:Besarion Kodalaev, Vänersborgs IF, Sam Jammeh, IK Gauthiod, Simon Forslund, FC Trollhättan.Bästa back: Basel Gorgis, Örebro Syrianska, Tommie Veljovic, FC Trollhättan, Fredrik Brändén, IFK Uddevalla.Bästa mittfältare:Govand Haidar, Karlstad BK, Johan Lundgren, FC Trollhättan, Agon Beqiri, Karlstad BK.Bästa anfallare:Linus Lamu, Örebro Syrianska, Victor Edvardsen, Karlstad BK, Jacob Berg, IK Gauthiod.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.