Hoppa till huvudinnehållet

Nu är Björn Goop vinstrikast i landet

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se

Den första segern kom med Scotch Ville 1994.

När Björn Goop vann det tionde loppet på Mantorp under måndagskvällen var det seger nummer 6 746 i karriären – flest i landet genom tiderna!

– Det väldigt stort att vara vinstrikaste svenska kusk, sa han.

Inför måndagens tävlingar var Olle Goop segerrikast i landet med 6 745 vinster men den här kvällen blev han passerad av sin son.

Björn Goop vann två lopp och den första segern kom i storloppet Sikta Mot Stjärnorna med Fanny Chenal. Förstapriset i loppet var 200 000 kronor och från innerspåret ledde Fanny Chenal från start till mål och tog en enkel seger.

Björn Goop blev historisk på måndagskvällen. Han är nu Sveriges segerrikaste kusk. Här med Fanny Chenal efter vinsten i Sikta Mot Stjärnorna på Mantorp.
Björn Goop blev historisk på måndagskvällen. Han är nu Sveriges segerrikaste kusk. Här med Fanny Chenal efter vinsten i Sikta Mot Stjärnorna på Mantorp. Foto: Magnus Strömsten/ALN

– Hon var jättefin i dag och har utvecklats väldigt bra. Det är en stor häst som behövt tid, men det finns mer i henne. Hon förstår inte riktigt vad det går ut på än, men har fortfarande många växlar kvar, sa Björn Goop.

Den seger som innebar att Björn Goop är mest vinnande svenska kusk genom tiderna togs med Catch My Love, som tränas av Tomaz Wisniewski.

– Det här är inget rekord som jag har tänkt på eller som jag har siktat på att slå, men samtidigt är det väldigt stort att vara vinstrikaste svenska kusk genom tiderna, sa Goop

I V64-6 blev det en andraplats för Mikael J Andersson med Jejje Palema. Efter en snabbstart till ledningen, 07,1/500 meter på en kladdig bana, fick Jejje Palema ge sig med knapp marginal mot Global Tenderness till slut.

Artikeltaggar

Björn GoopMikael J AnderssonOlle GoopTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.