• idag
  26 maj
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Brukspôjkera spelar hemmapremiär

Handboll
PUBLICERAD:
Christoffer Åström är tillbaka i Brukspôjkera.
HK Brukspôjkera inledde division 2-säsongen förra helgen – nu är det dags för hemmapremiär.

På söndag är det dags för hemmamatch mot Baltichov i Deje sporthall.

– Ett lag som vi haft lite besvärligt mot. De är tunga att möta, konsekventa och mal på med sitt spel, säger Roger Emanuelsson, Brukspôjkeras tränare, i ett pressmeddelande.

Bruks föll med 34–38 i seriepremiären borta mot Rosendal, farmarlag till Redbergslid. I premiären borta mot Rosendal (Redbergslids farmarlag) blev det förlust 38-34. Nu är det ett revanschsuget lag som visar upp sig för hemmapubliken.

– Ett huvudmål på söndag är att hyfsa till försvarsspelet. Gör vi över 30 mål ska vi vinna. Samtidigt vet jag att det ofta blir mycket mål åt båda håll när Baltichov spelar, säger Roger Emanuelsson.

En rad nya spelare kommer att premiärspela i Deje. Två nya målvakter finns i truppen: Philip Larsson från Skara och Rikard Eriksson, Hellton. Mittsexan Sebastian Tornberg kommer också från Hellton och Måns Ohlm, ursprungligen från Forshaga, har vänt hem till Värmland efter studier i Lindesberg.Lägg därtill att egna produkten Christoffer Åström flyttat hem, i premiären satte han nio bollar.

– Vi har en bredare trupp i vinter och målbilden är att det ska gå betydligt bättre än förra säsongen. En placering på övre halvan är rimligt, säger Emanuelsson.Skador stör dock laget. Nye målvakten Philip Larsson samt Johan Waltin och Sebastian Würtz har alla dragit på sig knäskador senaste veckorna.– Om någon av dem är spelklar på söndag är just nu oklart.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.