Tina Thörner leder storsatsning

Motorsport
PUBLICERAD:
Tina Thörner leder en ny satsning av Internationella bilsportförbundet.
Foto: Håkan Strandman
Tina Thörner får ansvaret som tävlingsledare för en nysatsning av Internationella bilsportförbundet (FIA).

Det handlar om nya FIA Smart Driving Challenge, ett nytt mästerskap i smart bilkörning och globalt initiativ för trafiksäkerhet.

Tina Thörner blir ytterst ansvarig för att leda det operativa arbetet med serien tillsammans med FIA och motorklubbar från hela världen.

– FIA SDC blir som ett ”motorvärldens e-sport”, men med ett högre syfte. Det är helt unikt att motorvärldens giganter står enade i ett så omfattande initiativ och det ärofyllt att få vara en del av satsningen, säger värmländskan i ett pressmeddelande.

Deltagare tävlar genom att köra smart, säkert och miljövänligt under sin vardagskörning med sin vanliga bil. Körningen mäts och betygsätts med hjälp av tekniksystemet Enerfy, som med hjälp av AI beräknar en körpoäng för varje körning.

Såväl professionella förare som vanliga bilister kommer att delta och de tävlande laddar ner en app och tävlar både som sig själva och för team som leds av professionella racingförare.

Den första säsongen kommer att sträcka sig mellan februari och december 2019, uppdelad i flera event. Tävlingen avslutas med en final i samband med FIA:s prisgala som anordnas i december varje år.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.