Tidemand vill hålla drömmen vid liv

Publicerad:
Pontus Tidemand jagar andra raka segern i Wales. Foto: Skoda Auto

Han tvingades bryta i Turkiet senast och fick se drömmen om andra raka titeln i WRC 2 få sig en törn. Nu har Pontus Tidemand laddat om.

– Vi är extremt motiverade att ge precis allt nu för att ta chansen, säger han inför Wales VM-rally.

Pontus Tidemand ligger tvåa i WRC 2, 32 poäng bakom tjecken Jan Kopecky, i mästerskapet. Skodaförarna har båda kört fem tävlingar var men i Wales slipper värmlänningen att ställas mot stallkamraten.

– En tävling får ju räknas bort i slutet av säsongen och varken vi eller Jan har kört vårt sista rally så vi får helt enkelt se, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Västvärmlänningen kommer från en tyngre tid där han kraschade i East Sweden Rally och därefter tvingades bryta bilslaktarrallyt i Turkiet senast.

– Det är klart att man är revanschsugen nu och det ger en extra boost inför helgen. Men annars är det bara att blicka framåt och inte lägga någon vikt vid det som inte gått som planerat, säger Tidemand.

Förra året var han överlägsen i Wales och vann nästan två minuter före Eric Camilli.

– Det vore en skön känsla att upprepa segern från ifjol, den satt bra, säger Tidemand som året dessförinnan blev tvåa.

Tävlingen i Wales avgörs mestadels på leriga grusvägar men i år finns även kortare asfaltavsnitt med på några av sträckorna.

– Vägarna påminner lite om de vi har där hemma så det gynnar ofta skandinaver. Här handlar det till stor del också om att våga ha självförtroende, att snabbt komma in i rytmen och inte låta sig påverkas av de yttre faktorerna som väder och vind. Samtidigt måste man anpassa sig och vara beredd på allt, säger Tidemand.

Med Kopecky frånvarande väntas värmlänningens tuffaste utmanare bli finske stortalangen Kalle Rovanperä och norske ditot Ole Christian Veiby som har lämnat Skoda Motorsport och nu kör en Citroën C3.

Tävlingen inleds under torsdagskvällen med en superspecial på travbanan Tir Prince. Under lördagen blir det intensivt för ekipagen som genomför samtliga nio sträckor (totalt 150 kilometer SS) utan serviceuppehåll.

Artikeltaggar

Pontus TidemandRallySport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare