Sonesson är mästare i Volvocupen

Publicerad:

Den unge värmlänningen Emil Sonesson har säkrat mästerskapssegern i Volvocupen.

Finalen i Volvocupen i SSK avgjordes på Kinnekulle.

Emil Sonesson, som kommer från Skattkärr och tävlar för Bengtsfors MC, är yngsta föraren i serien (fyller 17 om två veckor) gick upp i mästerskapsledning efter tävlingen på Gelleråsen och utgångsläget för finalen var att om Emil blev femma eller bättre så var mästerskapssegern klar oavsett vad konkurrenterna gjorde.

I lördagens kval men lyckades inte Emil få något bra flyt, fick inte upp farten som han brukar och slutade på en sjunde plats. Emil tyckte själv det var det sämsta kvalet han någonsin gjort och insåg att det nog berodde på att han fokuserat för mycket på poäng istället för körningen.

Detta innebar start från ruta sju i finalen och här var det som vanligt stillastående start. Emil fick till en ganska bra start och avancerade direkt upp på sjätte plats och efter första varvet hade han även lyckats tas sig upp på en femte plats där mästerskapssegern var säker och där låg han och avvaktade. Efter ytterligare några varv gjorde framförvarande ett misstag och Emil gick upp på en fjärdeplats som han sedan bara bevakade in i mål och säkrade sin första mästerskapsseger i Volvocupen.

Det var en mycket glad och lättad Emil som hoppade upp på taket och sträckte upp armarna i luften.

Emil sa efteråt att detta trodde han inte var möjligt med en sådan jobbig start på säsongen där han oturligt fick två motorhaverier och låg sist i serien, men detta bevisar att man aldrig ska ge upp.

Artikeltaggar

Bengtsfors MCMotorsport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare