Thorell avgjorde i hemmapremiären

Ishockey
PUBLICERAD:
BIK Karlskogas hemmapremiär mot Leksand gick till förlängning. Då avgjorde Gustaf Thorell med 44 sekunder kvar och skickade bonuspoängen till Värmland.

Det hann inte ens gå en minut av matchen innan hemmapubliken fick måljubla. Fredrik Höggren snappade upp en lös puck i offensiv zon och spelade i sidled till Victor Berglind som direktsköt in 1–0 efter 50 sekunder. Den fina starten gav mersmak, för bara någon minut senare small det igen bakom Axel Brage i Leksandskassen. Oliver Eklind tog vara på en retur från Jonatan Harjus skott och kunde peta in 2–0.

Alexander Leandersson var sedan ytterst nära att prickskjuta in 3–0 men denna gång var Brage tät. Även Jacob Lundegård hade ett skott från blålinjen som gick via Brage och rullade utanför stolpen.

Nära sänka gamla klubben

Innan den första perioden var till enda hade Fredrik Forsberg ett gyllene läge att i princip stänga matchen när han fick ett drömläge att sikta in sig i slottet, men forwarden lyckades inte överlista LIF-målvakten.

I stället var det Dalalaget som reducerade efter 13:29. Daniel Gunnarsson pricksköt in 1–2 efter att ha snappat upp en slumppuck i vänstra skottcirkeln.

Bekant norrman kvitterade

Leksand inledde den andra perioden i powerplay och var genast ytterst nära att trycka in kvitteringen – men Olle Eriksson Ek gjorde en jätteräddning med benskyddet från Oskar Langs retur från nära håll. BIK-bekantingen Linus Persson hade strax därefter ett friläge som han avlossade utanför

I stället var det ett annat välkänt ansikte för BIK-fansen som skulle näta för bortalaget. Thomas Valkvae-Olsen pricksköt in 2–2 med ett dragskott upp i krysset. Efter tolv minuter fick BIK chansen i spel fem mot tre i två minuter, men trots övertaget lyckades inte värmlänningarna hitta nätmaskorna trots flera kvalificerade målchanser.

Avgjorde i sudden

Drygt tre minuter in i slutperioden hade gästerna från Dalarna vänt på matchen. Martin Karlsson snodde pucken av Ricard Blidstrand och spelade upp till Daniel Gunnarsson som kunde bomba in sitt andra mål för kvällen.

Men repliken från hemmalaget kom relativt omgående. Gustaf Thorell chippade in pucken till Fredrik Höggren som direktsköt in 3–3 rakt upp i krysset. Höggrens mål blev det sista i den tredje perioden och matchen gick till förlängning.

Väl där hade Fredrik Forsberg två frilägen som han inte kunde ta till vara på. Hemmalaget fick chansen i powerplay med 1,50 sekunder kvar. Då prickade Jacob Lundegård ribban. Bonuspoängen skulle till slut ändå hamna i Karlskoga. Fredrik Forsberg diagonalpass letade sig fram till Gustaf Thorell som direktsköt in segermålet inför 2 951 åskådare i Nobelhallen.

Jonas Griberg

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.