Kristoffersson segerviss inför finalen

Publicerad:
Johan Kristoffersson är hoppfull inför STCC-avgörandet. Foto: Tony Welam

Johan Kristoffersson tappade mästerskapsledningen när PWR-förarna fick tillbaka sina placeringar och poäng från Gelleråsen. Men värmlänningen har inget annat än guld i sikte inför STCC-finalen.

Efter tävlingen på norska Rudskogen skaffade sig Johan Kristoffersson 14 poängs ledning i förarmästerskapet men inför finalen är han ändå bara tvåa och sju poäng bakom Robert Dahlgren. Allt sedan PWR-teamets förare fått tillbaka sina poäng som de körde in på Gelleråsen i augusti.

Det förändrar å andra sidan inget för värmlänningen.

– Det enda jag bryr mig om är att åka från Mantorp som etta. Mitt arbete skiljer sig inte åt om jag så ligger etta, tvåa eller sjua. Jag kan inte göra annat än att köra så fort jag kan, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Rallycrossvärldsmästaren kör med tyngsta möjliga bil efter dubbelsegern senast.

– En utmaning absolut, men jag ska göra det som behövs för att vinna. Jag älskar när allt ställs på sin spets.

Stallchefen Tommy Kristoffersson är också hoppfull.

– Vi åker dit för att vinna mästerskapet. Det som skiljer är att vi behöver vara mer offensiva i vår taktik, eftersom vi har poäng att hämta in på Dahlgren, säger han.

STCC-finalen avgörs med kval under fredagen och två tävlingsheat på lördagen.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonMotorsportSportSTCCTommy Kristoffersson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare