Klart: Solberg gör rallycomeback

Publicerad:
Petter Solberg är tillbaka i rally-VM.

Nu är det officiellt: Petter Solberg gör rallycomeback.

Den norske värmlänningen startar i Spaniens VM-rally med Volkswagens nya R5-bil.

Tidemand och Solberg kan få premiärchansTidemand: "Jag vet inget om det"

Det har länge spekulerats kring att Petter Solberg, som är världsmästare i både rally och rallycross, skulle göra comeback i rally i samband med premiären av den nya VW-bilen.

Nu är det klart att det blir så.

Norrmannen kommer att ratta den nya Polo GTI R5 i Spanien nästa månad och kör tillsammans med Eric Camilli, inte Pontus Tidemand som det tidigare ryktats om.

– Jag tror att alla känner till min passion för rally och när Sven (Smeets, chef för Volkswagen Motorsport) frågade mig om jag ville köra i Spanien i Polon tog jag chansen direkt, säger Solberg i ett pressmeddelande.

Han testade bilen i Sverige i vintras.

– När jag körde bilen i januari ville jag inte sluta. Allt med bilen fungerade från start. Att få köra bilen för första gången är ett riktigt privilegium för mig och jag är väldigt glad att Volkswagen har förlitat sig till mig och Eric Camilli.

Veronica Engan, som till vardags lotsar fram Petters son Oliver i rallyskogarna, kommer att vara co-driver i Spanien.

Volkswagens nya R5-bil.
Volkswagens nya R5-bil. Foto: Sebastian Koch

Spaniens VM-rally är för övrigt speciellt för norrmannen.

– Det var där jag körde min sista tävling innan jag bestämde mig för att byta till rallycross. Det kommer att vara fantastiskt att vara tillbaka, speciellt med den här bilen och teamet.

Artikeltaggar

Petter SolbergRallySport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare