Hoppa till huvudinnehållet

Släpper ny bok om Noomi

Publicerad:

Tillsammans med Karin Frimodig är Torsbybördiga Sara Berg nu aktuell med den andra delen i barnboksserien om Noomi. – Och det kommer en tredje senare under året, säger hon.

"Hokus pokus: Far och flyg" heter boken som riktar sig till 6-9-åringar och är en lätt att läsa-bok. Den handlar om Noomi som vill spela basket och bestämmer sig för att stå på sig och göra det trots att de äldre barnen är elaka mot henne.

– De kastar upp hennes mössa på ett tak och då önskar hon att hon kunde flyga och tursamt nog har hon en granne som kan häxkonster och som heter Linda Karlsson. Så hon går dit och försöker lära sig att flyga, berättar Sara Berg.

Hon har tidigare skrivit böcker med feministisk inriktning och tycker att det avspeglas även i hennes barnböcker.

– Det är ju inspirerande med att grannen är en häxa, det är en häftig fantasyfigur som man kan tänka sig som feministisk förebild. Sedan skildras också olika slags tillvaro, Noomi bor ensam med sin pappa vilket inte är så vanligt.

En tredje bok i serien är alltså på gång, illustratören Hanna Böhm bildsätter den för tillfället, och sedan hoppas Sara Berg komma med fler böcker i serien om Piraterna, som hon också gör tillsammans med Karin Frimodig.

Annars ska Sara Berg, som också arbetar som gymnasielärare, delta i ett projekt i Stockholm som heter Möt en bilderbokskapare där hon ska åka ut på förskolor för att läsa sina böcker och träffa barnen.

– Så vi får möta den riktiga målgruppen. Sedan ska vi också vara med på bokmässan, och vi ska ha en release för "Far och flyg" om Noomi.

Artikeltaggar

Nöje/Kultur

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.