Hoppa till huvudinnehållet

El för en villa på depåtaket

Publicerad:

25 000 kronor och elförbrukning motsvarande en normalstor villa.

Det sparar Värmlandstrafik genom att installera solceller till den nya bussdepån i Kristinehamn. Solcellerna kommer generera 20 megawattimmar per år till depån som har en anläggningskostnad på 55 miljoner kronor. Blir resultatet lyckosamt kan även depån på Våxnäs i Karlstad få en liknande anläggning, enligt Värmlandstrafik.

Värmlandstrafiks nya bussdepå har utrustats med solceller.
Värmlandstrafiks nya bussdepå har utrustats med solceller. Foto: Sofie Ernerudh

Artikeltaggar

Kristinehamn ArenaKristinehamns kommunNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.