Hoppa till huvudinnehållet

Hitta restaurangsnusket på ny karta

Publicerad:

Nu kan Karlstadsborna själva se om krogarna och skolorna håller måttet i livsmedelskontrollerna. I en ny karta lanserar nu kommunen Livsmedelskollen.

Kartan går att se på kommunens hemsida och i appen Mitt Karlstad och visar när den senaste inspektionen gjordes. Man kan också se om det då fanns några avvikelser och en kort beskrivning av avvikelserna.

Foto: Frida Jansson Högberg

– Jag tror absolut att det här kommer uppskattas av Karlstadsborna. Vi vill också ju kunna göra vårt arbete synligt för medborgarna, säger livsmedelsinspektören Ida Höjskeld.

Totalt genomförs runt 700 kontroller av restauranger, skolkök och butiker årligen. Resultaten som går att ta del av på kartan är från livsmedelsinspektioner som gjorts i januari i år och framåt. Och Ida Höjskeld tror att kartan kommer göra skillnad hos krogarna inför kontrollerna.

– Jag men det tror jag nog. Det är inte därför vi lanserar kartan, men det tror jag blir en effekt att de vill göra bra redan från början.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kommunNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.