Hoppa till huvudinnehållet

Förskolan öppnar för luciafirande med vuxna

Publicerad:
Reporter Lars Swanö
Lars Swanö
lars.swano@vf.se

Det blir ingen luciafest för de vuxna i Charlottenberg. – Men vi bjuder in dem till Grottans luciafirande under dagen, berättar Monica Skönnå, förskolechef i Eda.

Brevet från förskolan till föräldrarna om att ställa in den traditionella julfesten på luciakvällen satte känslor i svallning.

Förskolechefen kallade till möte i går förmiddag. Det bestämdes då att vuxna får fira med barnen i Grottan under dagen. FOTO: TT
Förskolechefen kallade till möte i går förmiddag. Det bestämdes då att vuxna får fira med barnen i Grottan under dagen. FOTO: TT Foto: Lars Swanö

Kritiken tog fart på sociala medier.

– Det är väl så det blir där, jag tror hela Sverige hängde på, fortsätter Skönnå.

Men förskolechefen står fast vid beslutet som bygger på personalens önskemål om att fira lucia på dagtid och deras bedömning av barns ork.

Luciafesten efter förskoledagen blir inte av.

– Det handlar om barn från ett till fyra, fem år, de blir trötta framåt kvällen. Men vi har också respekterat föräldrarnas reaktioner.

Förskolechefen kallade till möte i går förmiddag. Det bestämdes då att vuxna får fira med barnen i Grottan under dagen.

– Det läggs ut på Facebook strax.

En annan förskola i Eda ställde in luciafesten ifjol.

– Utan protester, konstaterar Monica Skönnå.

Artikeltaggar

CharlottenbergEda kommunNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.