Hoppa till huvudinnehållet

Bygget av 43 nya lägenheter har startat

Publicerad:

På fredagen startade bygget av nästa tillskott på Bryggudden – 43 nya lägenheter och ett underjordiskt garage.

– Efterfrågan är väldigt stor, säger Sture Emanuelsson hos byggherren Prepart - som planerar för ytterligare cirka 400 bostäder i området.

Två femvåningshus med totalt 43 lägenheter ska byggas. Med dessa följer ett underjordiskt garage.
Två femvåningshus med totalt 43 lägenheter ska byggas. Med dessa följer ett underjordiskt garage. Foto: Sofie Gustafsson

I första hand gäller det ett underjordiskt garage samt två femvåningshus med sammanlagt 43 bostadsrätter. Här är redan nio av tio tecknade, enligt Sture Emanuelsson, men den som söker lägenhet i Inre Hamn får fler chanser. Tillsammans med markägaren Löfbergs planerar Prepart att förtäta området rejält.

– Längs Pråmkanalen blir det totalt sju huskroppar, troligtvis bostadsrätter. På den stora parkeringen (närmare Löfbergsskrapan) planeras det 250 till 300 lägenheter med byggstart runt årsskiftet. Det har en byggtid på ganska exakt 2,5 år och 75 procent blir hyresrätter, säger Sture Emanuelsson.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kommunNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.