Hoppa till huvudinnehållet

Sjukhuset missade fraktur

Publicerad:

Landstinget i Värmland har gjort en lex Maria-anmälan till Ivo efter att man missat en fraktur på rygg/halskota, på en patient.

Patienten kom in till akutmottagningen på Arvika sjukhus i mars 2015 efter att hen frontalkrockat med en mötande bil. Den drabbade patienten tog sig själv ur bilen vid olyckstillfället men uppgav för ambulanspersonalen att hen kände smärta i ett knä. Vid akutmottagningen gjordes en bedömning och patienten fick gå hem samma kväll. En vecka senare uppsöker patienten sjukhuset då hen har svåra smärtor i nacken. Röntgen visar då en chance fraktur och patienten behandlas med en trepunktskorsett. Händelsen kunde ha medfört allvarlig vårdskada menar landstinget i sin anmälan.

Artikeltaggar

Arvika kommunNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.