Hoppa till huvudinnehållet

Dödsfallsnotiser

Publicerad:

.

Karl-Arne Hjalmarsson

Karlstad

Förre chefen för Karlstadspolisens våldsrotel, Karl-Arne Hjalmarsson, har avlidit. Han blev 86 år gammal.

Han anställdes vid polisen 1949 och arbetade bland annat vid ordningspolisen och bedrägeriroteln innan han fick befattningen som chef för våldsroteln. Under hans tid klarades 29 mord upp, men det 30:e och sista förblev olöst: mordet 1990 på socialsekreteraren Inger Stark. När VF hälsade på honom för några år sen sa han att det ännu långt efter pensioneringen inte gick en dag utan att han tänkte på mordet och hoppades att något skulle komma fram som kunde lösa gåtan.

– Det blev hans sorgebarn, säger Henry Nilsson, pensionerad polis och deckarförfattare, som i många år hade Karl-Arne Hjalmarsson som chef.

Han minns Hjalmarsson som en mycket duglig polisman, som brann för sin uppgift.

– Han månade om oss som jobbade under honom och jag har bara gott att säga om honom. Han var prototypen för en stor, rejäl polis och det ingav förtroende. Men han var också i viss mån kontroversiell, han sa väl en del obekväma sanningar och det går inte alltid hem hos alla, säger Henry Nilsson.

Karl-Arne Hjalmarsson var född i Sunne, tillhörde en släkt där flera medlemmar blivit legendariska inom travet och var också själv intresserad av den sporten. Tidigare i år blev han änkeman efter ett mycket långt äktenskap. Hans närmaste är de två sönerna och deras barn och barnbarn.

Åke Sandberg

Segerstad

På onsdagen avled Åke Sandberg i en ålder 78 år. Han sörjes närmast av maka, barn och barnbarn.

Kerstin Lindberg

Karlstad

Kerstin Lindberg har avlidit i en ålder av 79 år. Hennes närmaste är syskonbarn.

Waldemar Söberg

Karlstad

Waldemar Söberg har avlidit i en ålder av 83 år. Han sörjes av makan Hjördis och dottern Elisabet med familj.

Karin Svanström

Karlstad

Karin Svanström, Flatvik, har avlidit i en ålder av 73 år. Närstående är barn, barnbarn och systrar.

Lena Nielsen

Kristinehamn

I en ålder av 61 år har Lena Nielsen avlidit. Hon sörjes av mor, barn, barnbarn, övrig släkt och vänner.

Britta snarberg

Kristinehamn

I en ålder av 73 år har Britta Snarberg avlidit. Hon sörjes av barn, barnbarn, syster, övrig släkt och vänner.

Artikeltaggar

Tunisien

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.