Hoppa till huvudinnehållet

Topptrio utanför DM

Publicerad:

Bara två av åtta förbundslag på herrsidan har anmält sig till DM 2011. Saknas gör bland annat Degerfors, Carlstad United och KB Karlskoga. Trion vill vara med – men glömde bort att anmäla sig. – Lottningen är gjord och lagen har börjat boka in matcher mot varandra, samtidigt är det är tre viktiga lag för värmländsk fotboll, säger Eije Larsson, kanslichef på Värmlands fotbollförbund, som lovar att ventilera frågan med förbundets tävlingskommitté snarast.

DM-lottningen presenterades på Värmlands fotbollförbunds webbsajt i mitten på förra veckan. Så sent som i går var KB Karlskoga, Degerfors och Carlstad United ovetande om att de saknas i lottningen.

– Det var en nyhet för mig. Det är visserligen inte jag som anmäler lag, men vi hade ett möte där vi bestämde att vara med i alla tävlingar, säger Dave Mosson, tränare i Carlstad United, till VF-sporten.

Mark Selmer, tränarkollega i KB Karlskoga, är lika förvånad.

– Är vi inte med? Det visste jag inte. Det är ju jättetråkigt. Dels missar vi cupen, och dels blir vi av med viktiga matcher under sommaruppehållet, säger Selmer till Karlskoga Kuriren.

Ettan och tvåan i DM är garanterade en plats i Svenska cupen 2012. Degerfors IF har en friplats i cupen som superettalag.

Patrik Werner, tränare och sportchef i Degerfors IF, ber först att få kolla fakta och återkommer senare:

– Det stämmer att vi missat att anmäla oss, det är en tabbe från min sida, det borde jag ha haft koll på. Nu blir vi av med några matcher och får försöka ersätta dem med rena träningsmatcher. Men framförallt är det tråkigt att inte få komma ut i Värmland och visa upp sig. Degerfors IF ska alltid vara med i DM, så är det bara, säger Werner till Kuriren.

Anmälan skulle ha varit Värmlands fotbollförbund tillhanda senast 31 januari.

– Det är elektroniskt anmälan till DM, precis som till seriespel så det är ingen konstigt med det, säger Larsson.

Han är förvånad över att tre förbundslag har så dålig koll på anmälningsdatumen.

– Jag ska prata med tävlingskommittén i morgon. Förbundet vill gärna ha med Degerfors i DM. Det är ett lag som lyfter turneringen, säger Larsson

Även Strömtorps IK, FBK Karlstad och Nordvärmlands FF saknas i DM-lottningen. Av förbundslagen så står IFK Ölme och Karlstad BK över den första omgången.

På damsidan, där de fyra bästa lagen kvalificerar sig för Svenska cupen, är nio lag anmälda. Där saknas division 1-laget Qbik.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.