Hoppa till huvudinnehållet

Tegelby kör på Gelleråsen

Publicerad:

Flash Engineering ställer en tredjebil på startlinjen till helgens STCC-deltävling på Gelleråsen. Bakom ratten: Tobias Tegelby. – Vi känner för Tobias och har samarbetat förut, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Tobias Tegelby är ett välkänt ansikte för Flash Engineering. Förra säsongen, inför den rafflande finalen, hyrde teamet ut tredjebilen och anmälde stockholmaren, till vad en del tolkade det som en ”hjälpryttare”.

Den kan man knappast säga den här gången.

Flash Engineering är mer eller mindre borta från seger i teammästerskapet – och ligger nästan 100 poäng bakom Polestar Racing.

– Vi har hjälpt Tobias förut med reservdelar och han har köpt begagnade bilar ifrån oss. Tanken var först att han skulle hyra reservbilen hela säsongen ut, men då blev han sjuk. Nu har han däremot kvicknat till. Målet är att först köra ett race, sen får vi se om det blir fler. Det beror lite på hur det går.

• Varför gör ni det här ?

– Bra fråga... Vi känner för Tobias och vill hjälpa honom. Jag kan inte säga att det är ekonomiskt bra heller.

Säsongen har varit på snudd katastrofal för Flash Engineering – som nu blickar framåt.

– Vi har redan nu börjat skissa på nästa säsong, hur vi kan bygga en plattform för att vara framgångsrika.

Thed Björk, som i fjol vann förarmästerskapet, har inte alls kommit upp till normal standard, och ännu inte vunnit någon deltävling.

• Är resterande race avgörande för om ni vill förlänga med Björk inför nästa säsong?

– Vet inte riktigt vad jag ska svara på det...

• Ja eller nej?

– Vi får se om det går bättre eller sämre de deltävlingar som är kvar och sen ta ställning till nästa säsong och om det är några andra chaufförer som är intresserade. Men den biten har vi inte börjat jobba med än, säger ”Flash”.

En mer positiv säsong har Arvikateamet Biogas haft som skuggar Polestar Racing i toppen, med goda möjligheter att brumma förbi och vinna teammästerskapet.

Artikeltaggar

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.