Måndag, 24 juli - vecka 30
Kil

Skaparbod gör skönt för själen

En chans att lämna världen utanför en stund. Det vill Studieförbundet Vuxenskolan ge Kilsborna när de öppnar Skaparboden nästa vecka.– Att jobba med händerna kan vara en slags outtalad meditation. Det kan vara lika skönt för själen som att meditera aktivt, säger Mia Karlsson.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Studieförbundet Vuxenskolan kallar det för sitt ”välbefinnande-centrum”, den nya lokalen i den gamla tobaksaffären på Storgatan som invigs med ett öppet hus nästa helg. Där inne ska studiecirklar om hantverk, hälsa och miljö husera.

– Allt går ut på att hitta nycklar för välbefinnande. Det kan handla om meditation, feng-shui, mindfulness – eller om hantverk, som att sticka, sy och trådslöjd. Eller om att återvinna en plåtburk och göra smycken av den eller sy en gammal klänning till en väska. Tanken är att man ska kunna prova olika saker, säger Mia Karlsson på Studieförbundet Vuxenskolan.

Just nu håller hantverkarna på att få klart det sista innan Skaparboden öppnar. Första studiecirkeln, i mindfulness, drar igång i början av mars.

– Vi är väldigt lyhörda för vilka kurser människor vill ha. Det finns inget facit för vad man mår bra av. Därför är det så viktigt att man får prova på olika saker, säger Mia Karlsson.

• Hur skiljer sig det ni gör i Skaparverkstaden från Vuxenskolans övriga verksamhet?

– Vi nischar oss tydligare och får en lokal som är mer anpassad till just den här verksamheten. Det ska vara en lokal där man vill vara och där man kan lämna allt annat för en stund. Ett ställe där man kan väcka kreativiteten och finna lugn och ro.

• Vad har du själv för bakgrund?

– Jag brinner för skapandet. Jag blev utarbetad för tio år sedan och det blev startskottet för mig. Det fick mig att inse att jag behövde skapa, det är det som ger mig energi.

Rätta oss
1 / 1
Skaparboden ska vara ett ställe där man kan väcka kreativiteten och finna lugn och ro, säger Mia Karlsson på Studieförbundet Vuxenskolan
Aktuell artikel (1 av 2)
Skaparbod gör skönt för själen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!