Onsdag, 20 september - vecka 38
Sport

Rangelind kvar på tronen – vann Tjurruset igen

Fjärde raka segern i Tjurruset är ett faktum för André Rangelind. Den här gången hann Götalöparen till och med att fejka en skada strax innan målgången.– Jag ville skrämma upp flickvännen lite, säger han med ett leende.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Kampen mellan Per Alsterdal, 38, och André Rangelind, 25, har blivit ett stående inslag i Tjurruset.

För fjärde året i följd har nu Rangelind lyckats sno åt sig segern framför veteranen Alsterdal som har tio segrar i tävlingen i ryggen.

I år var segermarginalen 41 sekunder.

– Det var väldigt tufft i år, jag var rejält sliten i mitten av loppet, men det blev Per också och det gav mig lite distans, säger han.

Innan dess hade Rangelind och Alsterdal, precis som sig bör, gått ut stenhårt för att ta en tidig ledning från övriga starfältet.

– Det blir så svårt när man inte vet var man sätter fötterna någonstans, därför vill man gärna komma in i skogen själv. Så jag gick ut hårt för det direkt, säger han och berättar att det nya hindret, även kallat "Drethôle", var banans kanske allra tuffasta utmaning. Ett hinder som var placerat i mitten av sträckan och bestod av vattenfylld grop som mätte runt fyra till sex kvadratmeter.

– Men i och med att Per tappade där så fick jag lite nya krafter innan hinderbanan, som även den var rejält tuff i år.

Götalöparen satsar numera som bekant i ultralöpning och han ska så småningom bege sig ner till Spanien för VM i 100 kilometer som äger rum i slutet av november.

– Men jag kan inte säga nej till tävlingar på hemmaplan, det går inte, konstaterar han.

– Men sen är det också väldigt bra för mig att få lite tempoträning inför de långa loppen.

Och det märktes tydligt att Ranglind, trots de vitt skilda förhållandena mot hans vanliga distans, stortrivdes i I2-skogen den här lördagseftermiddagen.

– Det är så jäkla kul. Mycket folk längs hela banan trots att det är mitt inne i skogen, samtidigt som det är mycket start och stopp då man flyger upp och ner från diket.

När 25-åringen kom in på upploppet så hade han tid att bjuda på sig själv genom att låtsas ramla och fejka en skada – innan han sprang och gjorde high five med publiken längs vägen.

– Jag ville skrämma upp flickvännen lite, det var rätt kul, förklarar han.

• Hur högt värderar du den här segern?

– Det är en sak att vinna men det är en annan att försvara. Det känns väldigt bra med fjärde raka, konstaterar han med ett brett leende.

Rätta oss
1 / 1
Aktuell artikel (1 av 8)
Rangelind kvar på tronen – vann Tjurruset igen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!